Take a fresh look at your lifestyle.

BRADUL DE LA CEASUL CU FLORI: LA FEL CA ÎN MARILE CAPITALE

2.892

Amplasarea unei construcții din lemn pe locul Ceasului Floral a aprins iarăși spiritele târgumureșenilor agitați. Fără să se știe despre ce este vorba, s-au făcut din nou presupuneri care mai de care mai extravagante. Dilema a fost, în sfârșit, elucidată: o acțiune de caritate, de al cărei succes depinde confortul mai multor oameni nevoiași din Târgu Mureș. 

Rotaract Club Téka realizează, în acest context, proiectul umanitar “Give in a Different Way”.

Acțiunea are un rol simbolic, de sensibilizare pentru ajutorarea celor aflați în nevoie. În aceeași zonă centrală veți găsi o căsuță, unde veți putea savura băuturi calde, de unde profitul va fi folosit ca și contribuție directă la facturile la utilități  pentru oameni aflați într-o situație financiară precară. 

De asemenea, pentru a beneficia de ajutor, persoanele aflate într-o situație dificilă, sau cei care cunosc asemenea persoane, vor putea apela numărul verde al Serviciului de Ajutor Telefonic (0265 555 555) operat de către Asociația Solidaris, partener al proiectului, începând din data de 15 decembrie.

Acest tip de acțiuni sunt organizate în toată Europa de ONG-uri cunoscute tocmai pentru protecția mediului, care aduc lemnul în construcții publice de artă contemporană, cu rol în sustenabilitate. 

O construcție din lemn a fost realizată în Londra, purtând titlul “Let it snow”, artiștii atrăgând atenția asupra schimbărilor climatice. 

acțiune de caritate, cu un brad din lemn, în Londra

Evenimentele de acest gen, organizate în marile capitale ale lumii au ca scop și sensibilizarea locuitorilor în legătură cu lipsa căldurii pe durata sezonului rece. Asta pentru că spun de exemplu, organizatorii acțiunii din capitala Ungariei, “Crăciunul este despre importanța grijii față de ceilalți”. Bradul de la Budapesta a fost construit cu 10.000 de lemne de foc. 

acțiune de caritate la Budapesta, cu un brad din lemne pentru foc

Iată cum alte inutile atacuri au apărut iarăși în Târgu Mureș, la adresa unor oameni ce reprezintă societatea civilă și care își propun să aducă un dar celor aflați în situații dificile.

Sărbătoarea Crăciunului înseamnă  speranță, bucurie, comunitate!  Haideți să ne implicăm cât mai mulți.

Deocamdată s-au alăturat proiectului Asociația Solidaris, Aquaserv și Primăria Municipiului Târgu Mureș. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult