Take a fresh look at your lifestyle.

PRELEVARE DE ORGANE ÎN TÂRGU MUREȘ. TREI VIEȚI SALVATE

28

Duminică după-amiază, 12 decembrie, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mures. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Transplanturile organelor prelevate de la Târgu Mureş au fost realizate în noaptea de duminică spre luni, 12 spre 13 decembrie 2021.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie impotriva SARS-CoV2, aducând o nouă şansă la viaţă altor persoane.

Prelevarea de organe este a șaptea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult