Take a fresh look at your lifestyle.

PLĂCINTĂ DE PERE – REȚETE PRINCIARE

59

Curăță frumos perele și taie-le felii rotunde subțiri și prăjește-le în unt. Într timp, într-o altă oală, pune la fiert stafide și migdale. Fă un aluat cum se obișnuiește pentru plăcintă, cu unt și ouă. Întinzând aluatul, pune pe el perele prăjite și stafidele, presară scorțișoară, zahăr de trestie și cuișoare.

Acoperă-le cu aluat, pune un alt strat de pere și de mirodenii, apoi tot asa încă câteva straturi. Deasupra pune aluat și pune la copt în cuptor.

*text tradus de istoricul Lukács József, publicat în “Cărticica meseriei de bucătar”, copywright pentru madeinmures.ro

**meniu reinterpretat de Csapó Sándor, chef la Petry Bistro Grill & Wine din Târgu Mureș

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult