Take a fresh look at your lifestyle.

JUFĂ – REȚETE PRINCIARE

66

Pune la fiert carnea de miel în apă cu sare și opărește. Pune alături și câteva felii de slănină și lasă să fiarbă împreună. Pune și câteva frunze de tarhon. Când s-a fiert, pune într-o oală mică niște vin bun, oțet, câteva ouă, puțină făină și amestecă bine. Pune și piper, ghimbir și șofran, apoi subțiază cu supa cărnii. Pune pe foc și lasă să dea în clocot și amestecă tot timpul. Carnea fiartă se pune într-un castron, iar sosul se toarnă peste carne, pentru că dacă-l vei turna pe lângă ea, se va brânzi. Dacă vrei să ai un sos alb o sa fie bine și fără șofran, dar să fie bine piperat.

*text tradus de istoricul Lukács József, publicat în “Cărticica meseriei de bucătar”, copywright pentru madeinmures.ro

**meniu reinterpretat de Csapó Sándor, chef la Petry Bistro Grill & Wine din Târgu Mureș

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult